Marquez: Pokušao sam sve do posljednje krivine

Španac nakon trke

Marquez: Pokušao sam sve do posljednje krivine

Prošlog vikenda u Japanu smo vidjeli jednu od najboljih Moto GP trka u posljednjoj deceniji. 

Pravi spektakl priredili su nam Andrea Dovizioso na Ducatiju i Marc Marquez na Hondi, a na kraju je pobjedu slavio italijanski vozač kojem je Marquez čestitao nakon trke.

"Pokušavao sam sve do posljednje krivine. Trka je bila fantastična jer su se dva kandidata za titulu borila za pobjedu. Bilo je mnogo vode na stazi i iz nekog razloga sam imao mnogo više problema nego inače. Pokušavao sam da budem agresivan, ali Andrea je bio brz tokom cijele trke. Imao sam malu prednost, ali sam napravio grešku i on me sustigao. Bio je jak na kočenju i ja to nisam mogao da ispratim. Pokušao sam i u posljednjoj krivini, ali nije bilo moguće. Dovizioso je odvezao nevjerovatnu trku, ali ja sam zadovoljan rezultatom. Dobili smo dosta poena i prikazali publici sjajan šou", rekao je nakon trke Marquez. 

Podsjetimo, sada je razlika između ova dva vozača samo 11 bodova u korist Marqueza, a do kraja sezone su ostale još tri trke. Naredna trka vozi se 22. oktobra u Australiji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi