Mattiaci optušten, novi šef ekipe Maurizio Arrivabene

Ferrari od ponedeljka ima novog šefa ekipe

Mattiaci optušten, novi šef ekipe Maurizio Arrivabene

Samo dan nakon što je zvanično zaključena sezona, Ferrari je otpustio šefa Marca Mattiacija. Predsjednik Sergio Marchionne je bio taj koji je povukao posljednji potez.

Na njegovo mjesto stiže Maurizio Arrivabene. Čovjek koji je na određeni način već duže vremena vezana za Formulu 1. Naime,  Arrivabene u Ferrari stiže iz kompanije Philip Morris, gdje već punih sedam godina obavlja posao potpredsjednika globalnih komunikacija i promocije za legendarni brand Marlboro. Upravo je preko Marlbora došao puno ranije u Ferrari i dobro je upoznat sa kompletnom situacijom.

" Maurizija smo izabrali u vrlo važnom, rekao bih presudnom trenutku za Ferrari. On je ta osoba koja je upoznata ne samo stanjem u Ferrariju već kompletnom situacijom u Formuli 1 i sportu opšte. On ima ogromnu iskustvo kao menadžer koji stiže sa jednog rigorozno regulisanog tržišta.Istovremeno se želimo zahvaliti Marcu Mattiaciju koji u Ferrariju proveo 15 godina, od toga osam mjeseci na mjestu šefa ekipe " rekao je Marchionne. Arrivabene pored posla u Formuli 1, već određeno je i član Upravnog odbora Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti