Meeke i Gronholm blizu Minija
Mini Countryman

Mini priprema ekipu

Meeke i Gronholm blizu Minija

M. Maksimović

Ekipa Minija ambiciozno ulazni u narednu WRC sezonu,a činjenica da su potpisali ugovor sa aktuelnim prvakom IRC (Intercontinental Rally Challengea) Krisom Meekeom to dodatno potvrđuje. Meeke je prošle godine u istoj seriji vozeći također Peugeot 207 osvojio prvo mjesto ostvarivši četiri pobjede, dok su ove sezone rezultati puno slabiji.

Britanac je ostvario samo jednu pobjedu a čak pet puta je bio prisiljen odustati. U taboru Minija još uvijek ne žele potvrditi informaciju kako su potpisali Meekea, ali čini se da je to gotova stvar.

Već sada su krenuli u potragu za drugim vozačem, a nije isključeno da to bude iskusni Marcus Gronholm. Gronholm će naredne sedmice po prvi put testirati Minijev model Countryman WRC nakon čega će biti jasnije, da li će potpisati ugovor sa ovom ekipom.

U Miniju imaju i rezervnu varijantu, vozača Suzukija u WRC prvenstvu, P-G Anderssona.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.