Miris benzina i izgorene gume
Amira Hadžirašidović

Djevojka u

Miris benzina i izgorene gume

Foto/Video: Dado Ruvić
Još kao mlada pratila je auto-moto sport, kupovala časopise i divila se vozačima. Pored formule 1 mnogo je voljela i reli, a kako nam je kazala Amira Hadžirašidović želja joj je da postane profesionalna auto trkačica.
Amira Hadžirašidović studentica je prve godine Ekonomskog Fakulteta u Zenici, a već oko godinu i po bavi se ovim brzim sportom i trenutno vozi za zenički auto-moto klub "ZAK 1946".

"Čim sam položila, dobila sam svoj auto i odmah sam počela trenirati. Ovaj sport jako mnogo volim, a ujedno ovo je sport mojih snova.", kaže Amira. Ona trenutno vozi u kategoriji "Vožnja spretnosti", a u toj kategoriji iza sebe ima tri pehara, jedan za drugo i dva za treće mjesto.

Pored pehara ima desetak diploma, ali sa manjih takmičenja. Čim stekne dvogodišnje iskustvo u "Vožnji spretnosi" ona će imati  pravo polagati za kategoriju "Brdski reli".

"Pored "Vožnje spretnosti" u skorije vrijeme okušat ću se i u Street Race-u, ali još je to sve u planovima dok ne kupim novi auto - Peugeot 206. Pored Street Race-a ostalo mi je još pola godine do polaganja licence za "Brdski reli", čim to položim, dobijem auto, idem u nova osvajanja i pobjede!", uvjerljiva je Amira.