"Nisam siguran da smo u prednosti u odnosu na Ferrari
FOTO: EPA

Nico Rosberg nakon osmodnevnih testiranja

"Nisam siguran da smo u prednosti u odnosu na Ferrari

A. Beganović

U proteklih nekoliko dana u Barceloni su vršena testiranja ekipa Formule 1, a dobre rezultate ostvario je Ferrari.

Ljubitelji najbržeg cirkusa na svijetu s velikim nestrpljenjem očekuju početak nove sezone i svi se nadaju da će ista biti mnogo uzbudljivija u odnosu na prethodnu.

Na to sugerišu i osmodnevna testiranja na kojima je Ferrari pokazao napredak u odnosu na prošlu sezonu, a vozač Mercedesa Nico Rosberg nije siguran da je njegova ekipa u prednosti u odnosu na Ferrari uoči početka sezone.

"Ferrari je veoma blizu, a ko je brži u ovom trenutku je teško reći. Tokom testiranja sve se odvijala po planu u našoj ekipi", izjavio je Rosberg.

"Ferrari je pokazao napredak. Bili su brzi i s obzirom da svi imamo svoje stratege i otprilike znamo koliko goriva ima koja ekipa u bolidu, možemo pretpostaviti gdje smo u odnosu na sve ekipe, pa tako i u odnosu na Ferrari. Zato i govorim da smo blizu, no nisam siguran da li smo ispred ili iza. Na to pitanje moći ću vam odgovoriti za dvije sedmice", dodao je njemački vozač.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti