Ogier odbranio naslov svjetskog prvaka

Pobjedom u Španiji, Francuz ostao na tronu

Ogier odbranio naslov svjetskog prvaka

Francuz Sebastien Ogier u Volkswagenu, uspio je odbraniti naslov svjetkog rally prvaka. Ove godine je Ogier pobjedio u Monte Carlu, Meksiku, Portugalu, Italiji, Poljskoj, Australiji i Španiji.

U 50. izdanju Rally-ja  Catalunya, Ogier je u direktnom  obračunu za naslov bio brži od timskog kolege Finca Jari-Matti Latvale, koji je na kraju završio kao drugi s 11 sekundi zaostatka. Prije posljednjeg dana Ogier je imao 27.3 sekunde prednosti ispred Latvale. Finac je bez obzira na taj zaostatak zadržao svoje šanse u borbi za naslov, ali samo pod uslovom da nas Ogier ne ostvari pobjedu. Na kraju je Latvala ostao kratak 11.3 sekunde na drugom mjestu. Miko Hirvonen je treći, ali njegov zaostatak je preko minute.
Ovo je 11. pobjeda Volkswagena ove sezone koji se izjednačio sa rezultatom Citroena iz 2005. io 2008. godine.

" Osvojiti jedan naslov, to je veliki rezultat, a još veći je ponoviti taj godinu kasnije. Ova titula pokazuje kako moj prvi naslov nije bio slučaj " rekao je na kraju danas Ogier koji sada ima 242 boda, Latvala je ostao na 211, jedan rally do kraja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.