Ogier pobjedio u Finskoj

Bez Finaca na postolju

Ogier pobjedio u Finskoj

M. Maksimović

Francuz Sebastien Ogier (Volkswagen Polo) pobjednik je ovogodišnjeg izdanja Finskog relija, osme utrke Svjetskog prvenstva, završenog u subotu.

Ogier je do nove pobjede stigao sa 36.6 sekundi prednosti ispred drugog Belgijanca Thierryja Neuvillea (Ford Fiesta), te 57.6 sekundi ispred trećeg Norvežanina Madsa Ostberga (Ford Fiesta).

Veliki posao je vozač Volkswagena napravio još u petak kada je pobjegao najbližim pratiteljima.Thierry Neuville i Mads Ostberg su vodili veliku borbu sa Mikom Hirvonenom koji je na kraju ostao bez postolja. ovogošnji reli u Finskoj je tek drugi u istoriji na kojem nije bilo domaćih vozača na postolju. Posljednji put se to dogodilo 2003.godine.

U ukupnom redoslijedu SP-a Ogier sada ima 181 bod, 90 više od Neuvillea i Finca Jari-Mattija Latvale koji dijele drugo mjesto.

Rally Finska:
1.Sebastien Ogier-Julien Ingrassia (Fra/VW Polo) 2:43:10.4
2.Thierry Neuville-Nicolas Gilsoul (Bel/Ford Fiesta) +36.6
3.Mads Ostberg-Jonas Andersson (Nor-Šve/Ford Fiesta) +57.6
4.Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin/Citroen) +1:21.6
5.Dani Sordo-Carlos del Barrio (Špa/Citroen) +6:08.5

Ukupni poredak:
1.Sebastien Ogier (Fra) 181
2.Thierry Neuville (Bel) 91
2.Jari-Matti Latvala (Fin) 91
4.Mikko Hirvonen (Fin) 73
5.Dani Sordo (Špa) 69

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.