Plaketa i trofej u čast Marca Simoncellija

Godinu dana nakon tragedije

Plaketa i trofej u čast Marca Simoncellija

U čast Marca Simoncellija će biti otkrivena bronzana plaketa u utorak na stazi Sepang u Maleziji.

Bivši svjetski prvak u kategoriji 250cc je umro od posljedica pada u drugom krugu prošlogodišnje utrke na Sepangu, održane 23. oktobra.

 

Tragedija se desila kada je 24-godišnjak izgubio kontrolu na motoru u 11. krivini po redu.

 

Umjesto da je skliznuo sa staze, Simoncellija je motor povukao nazad ispred Colina Edwardsa i Valentina Rossija koji nisu bili u mogućnosti reagovati na vrijeme.

 

Utrka je nakon toga bila odmah zaustavljena i naknadno otkazana.

 

MotoGP vozači će se u utorak okupiti kod krivine 11, gdje će biti postavljena plaketa u znak sjećanja na Simoncellija.

 

Potvrđeno je da će u subotu biti predstavljen i trofej koji će nositi njegovo ime i biće dodijeljen novajliji godine u Moto GP prvenstvu na finalu u Valenciji.

 

Simoncelli je vozio za Hondu Gresini, bila je to njegova druga Moto GP sezona i u njoj je baš prije smrti ostvario svoj najbolji rezultat do tad, drugo mjesto na VN Australije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.