Pobjdnik je Sebastian, ali Loeb
Nova pobjeda Loeba

Nema iznenađenja u Meksiku

Pobjdnik je Sebastian, ali Loeb

M. Maksimović

Nakon dva dana je izgledalo da Sebastian Ogier ne može ispustiti pobjedu, ali posljednjih godina samo se navikli da je reli sport u kojem uglavnom pobjeđuje jedan drugi Sebastian, ali Loeb.

Sedmerostruki svjetski prvak je ostvario petu pobjedu u Meksiku, svoju 63 u karijeri, iako je i on imao problema, pa je kažnjen sa 50 sekundi zbog kašnjena na start brzinca.Međutim, njegov imenjak Sebastian Ogier je već na prvom brzinskom ispitu posljednjeg dana izletio i ostao je bez plasmana.

Loeb je na kraju bio najbrži sa 1:38,4 minuta boljim vremenom od drugoplasiranog Finca Mikkea Hirvonena (Ford). Treće je mjesto zauzeo još jedan Finac u Fordu, Jari-Matti Latvala. Za pobjednikom je zaostao 2:23,9 minuta.


U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Hirvonen s 46 bodova ispred Loeba koji ima 37 i Latvale s 32 boda.

Rezultati:
1.Sebastien Loeb-Daniel Elena (Fra-Mon/Citroen DS3) 3 sata 53:17
2.Mikko Hirvonen-Jarmo Lehtinen (Fin/Ford Fiesta RS) +1:38,4
3.Jari-Matti Latvala-Miikka Anttila (Fin/Ford Fiesta RS) +2:23,9
4.Petter Solberg-Chris Patterson (Nor-VB/Citroen DS3) +7:18,4
5.Mads Ostberg-Jonas Andersson (Nor-Šve/Ford Fiesta RS) +8:43,5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.