Poginula žena na prvoj etapi

Reli Dakar

Poginula žena na prvoj etapi

A. Beganović

Za vrijeme prve etape relija Dakar dogodila se i prva velika nesreća. Naime, nakon naleta automobila kojim je upravljao Nijemac Mirco Schultis povrijeđeno je više osoba, a jedna žena je poginula.

Organizatori utrke ne spominju tačan broj povrijeđenih, ali navode da je do nesreće došlo kada je veći broj gledaoca izišao iz ograničenog prostora predviđenog za gledanje utrke i na vlastitu odgovornost približio se stazi.

Ženska osoba koja je bila najteže povrijeđena preminula je u bolnici u Rio Cuartu, a vijest o njenoj smrti prenijeli su izvori iz bolnice.

Od 1979. godine na reliju Dakar poginule su 52 osobe, od čega je 16 gledaoca.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.