Predstavljena  Minijeva WRC ekipa
Mini John Cooper Works WRC

Predstavljena Minijeva WRC ekipa

M. Maksimović
Teme:

Početkom sedmice je u Oxfordu zvanično predstavljena Minijeva tvornička WRC ekipa.Radi se o modelu Mini John Cooper Works WRC kojeg je napravio Prodrive i to prije svega na bazi serijskog Minija Countrymana.

Debitanstki nastup Mini WRC Team će imati na reliju u Italiji od 5. do 8. maja, a prije samog nastupa na Sardiniji Dani Sordo i Kris Meeke će odraditi dva testa, jedan u Španiji, jedan u Velsu.Pored Meekea i Sorda u ovoj ekipi se nalaze još Paul Nagle i Carlos del Barrio.Mini se tako vraća na svjetsku reli scenu gdje je dominirao sredinom šezdesetih godina.U tri navrata su Paddy Hopkirk,Timo Makinen i Raun Altonen sa Mini Cooperom slavili na prestižnom Rallyju Monte - Carlo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.