Prva pobjeda Micka Schuamchera u Formuli 4

Krenuo očevim stopama

Prva pobjeda Micka Schuamchera u Formuli 4

Prvi vikend u Formuli 4, sin Michaela Schumachera Mick zaokružio je na najbolji način. Prvog dana je Mick na stazi u Oscherslebenu  završio na 9. i 12. mjestu, ali je onda stigla treća utrka. I pobjeda mladog Schumachera.

Schumacher nastupa za ekipu Van Amersfoort Racinga zajedno sa Harrison Neweyem i Josephom Mawsonom. U završnici utrke Mick je vodio borbu sa timskim kolegom Mawsonom koji je na kraju završio na drugom mjestu. Treće mjesto pripalo je Austrijancu Thomasu Preiningu. Ova dva vozača su imala zaostatak manji od sekunde u utrci koja je završila pod sigurnosnim vozilom.

"Dobro smo startali, gume su u tom periodu bile dosta svježe. Na kraju su opasno prijetili, ali je opet sve dobro ispalo. Ovo je početak sezone, trebam se pripremiti za sljedeće utrke.

Talentirani Mick je potpisao ugovor s holandskom ekipom Van Amersfoort Racinga zahvaljujući odličnim vožnjama u kartingu gdje je osvojio naslov svjetskog juniorskog viceprvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.