Red Bull ne želi Ferrarijeve motore

Red Bull ostaje na Renaultovim motorima

Red Bull ne želi Ferrarijeve motore

Čelnici Ferrarija su poručili glavnim ljudima Red bulla da su spremni ponuditi svoje motore. Red bull je 2006. godine koristio Ferrarijev motor, kasnije je Toro Rosso preuzeo te motore. Toro Rosso je Ferrarijev motor koristio sve do prošle godine. 

" Respektujemo Red Bull, to je velika ekipa sa četiri uzastopna naslova. Vjerujem da se oni mogu vratiti, ako im je potrebna naša pomoć mi smo spremni pomoći. Motori su naš prioritet i već smo imali saradnju ranije. Spremni smo da dostavimo svoje motore svakoj ekipi koja ga želi" poslao je poruku Sergio Marchione. Međutim, u ekipi Red Bulla nisu raspoloženi za ovu saradnju. 

" Ljubazno od ljudi u Ferrariju, ali mi smo vezani ugovorom za Renault. Siguran da Ferrari ne bi imao ništa protiv da nam da motore. Mi se dobro poznajemo, sarađivali smo sa njima tokom V8 ere " kaže šef Red Bulla Christian Horner. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.