Rosberg:  Nedelja je najvažnija

Nico očekuje još jednu dobru utrku

Rosberg: Nedelja je najvažnija

Nico Rosberg je odradio još jedne odlične kvalifikacije, ostvario je 11. pole u karijeri, četvrti u nizu. Mladi Nijemac je već na startu trećeg dijela kvalifikacija napravio veliki dio posla.

Hamilton je također bio brz, ali je napravio nekoliko grešaka kada je bilo najvažnije. Ne pretjerano velikih, ali je izgubio dragocjene stotinke.

" Jako je važno savršeno podesiti bolid, a mi smo uspjeli u tome i opet smo na vrhu. Sutra je pred nama duga trka, ali imamo dobre šanse da ostvarimo novu pobjedu. Kako su se kvalifikacije bližile kraju bolid je izgledao sve bolje na stazi. Tokom trećeg slobodnog treninga odradili smo neke stvari na set up-u bolida i rezultat je bio vidljiv. Nadam se da ću sutra dobro krenuti, da ću imati čistu utrku jer nedelja je najvažnija " rekao je po završetku kvalifikacija Nico Rosberg.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.