Rosberg: Titulu posvećujem supruzi

Prva izjava novog svjetskog šampiona

Rosberg: Titulu posvećujem supruzi

Njemački vozač Nico Rosberg postao je novi svjetski prvak u Formuli 1.

Rosberg je današnju trku u Abu Dhabiju završio na drugom mjestu što mu je bilo dovoljno za titulu, bez obzira što je Hamilton završio na prvom mjestu.

Nakon trke oduševljeni Rosberg poručio je da nije bilo nimalo lako, ali da titulu posvećuje supruzi.

"Ovo nije bila trka u kojoj sam uživao. Momci su me pokušavali stići do samog cilja. Posvećujem ovu titulu svojoj supruzi, hvala joj na podršci, ostalima ću se zahvaliti kasnije. Ponosan sam na sve ono što je moj tata ostvario, jedva čekam da ga vidim kasnije, kad stigne u Abu Dhabi", rekao je Rosberg pa nastavio:

"Čestitam Lewisu na sjajnoj sezoni, bilo je teško pobijediti ga. Momcima u timu se zahvaljujem i poručujem da puste muziku, pošto stižem veoma brzo".

Podsjetimo da je Rosberg današnjom titulom postao treći Nijemac koji je postao prvak svijeta poslije Schumachera i Vettela.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi