Rosbergu prvi, Hamiltonu uz probleme drugi slobodni trening

Prvi dan na Sepangu

Rosbergu prvi, Hamiltonu uz probleme drugi slobodni trening

Vozači Mercedesa Lewis Hamilton i Nico Rosberg su prema očekivanju ostvarili najbolja vremena na slobodnim treninzima za VN Malezije u Sepangu.

Na prvom slobodnom treningu je Rosberg odmah po izlasku na stazu odradio krug u vremenu 1:40.124. Rosberg je ostvario najbolje vrijeme u trenucima kada se na samoj stazi pojavio veliki broj bolida. Za razliku od Rosberga, Hamilton je imao problema sa bolidom te se zbog kvara zaustavio kod devete krivine. Redari su pregurali bolid u zaustavnu zonu kako bi ga uz pomoć dizalice sklonili. Hamilton je uspio odvoziti samo četiri kruga.

Najbliži Rosbergu je bio Kimi Raikkonen sa 1:40.497, dok je Sebastian Vettel završio kao treći sa 1:40.985. Valtteri Bottas je bio osmi nakon 23 kruga, Alonso je odvozio četiri manje te je završio na 14. mjestu sa 1:42.885. Na prvom slobodnom treningu je Raffaele Marciello zamijenio Felipe Nasra u bolidu Saubera, dok su na stazi bila dva Manora (bivša Marussija).

Lewis Hamilton je uz sve probleme koje imao i na drugom slobodnom treningu, uspio postaviti najbolje vrijeme. Određeno vrijeme je Hamilton proveo u boksu čekajući da se pripremni njegov bolid. Nije previše vremena svjetski prvak proveo na stazi, inženjeri Mercedesa su ponovo izgubili telemetriju na Hamiltonovom bolidu, pa je opet bolid rastavljen u boksu.

I dok je većina vozača prešli na testiranje trkačkog tempa, Hamilton se vratio na stazu te je sa krugom 1.39.790 došao na vrh poretka. Na srednjoj tvrdoj komponenti, Kimi Raikkonen je stigao do drugog mjesta sa 1:40:163, dok je treći Rosberg na istoj komponenti bio kratak pola desetinke iza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.