Sainz i Depsres ne popuštaju
Još jedan u bojama Volkswagena

Odvožena najteža etapa

Sainz i Depsres ne popuštaju

M. Maksimović

Prije subotnjeg odmora, na ovogodišnjem Dakaru vožena je sedma etapa od Iquique do Antofagasta duga 600 kilometara. Najtežu etapu na 31.po redu Dakaru najbolje su odvozili Francuz Cyril Despres i Nasser Al-Attiyah.

Despres je u konkurenciji motociklista etapu prošao za 6 sati,34 minute, 14 sekundi, dok je
Španac Marc Coma koji kao i Despres vozi KTM-ov motor zaostao u cilju 29 sekundi. Treće mjesto u ovoj sedmoj etapi pripalo je još jednom Francuzu, Davidu Fretigneu na Yamahi. Njegov zaostatak je iznosio 5 minuta.Nakon etapne pobjede Despres je povečao svoju prednost u ukupnom poretku i sada ima čak sat i šest minuta prednosti ispred Marca Come, dok Portugalac Helder Rodrigues ima sat i 20 minuta ''plusa'.

Nakon etape koja je pripala Peterhanselu i BMW, stigao je odgovor Volkswagena. Al-Attiyah i Gottschalk su  bili najbolji i najbrži pa su se u cilju pojavili nakon 5 sati i 41 minute, a Peterhansel i Cottret su stigli sa zakašnjem od tri minute i 29 sekundi. Još jedan Volkswagen je došao među tri najbolja, onaj za čijim volanom sjedi Carlos Sainz. Sainz i Cruz nakon sedam etapa imaju 11 minuta prednosti u odnosu na Al-Attiyaha i 22 ispred trećeg VW-a u kojem su Miller i Pitchford.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.