Schumacher će voziti krug na Nordschleifeu

Kao uvod u utrku 24 sata Nurburgringa

Schumacher će voziti krug na Nordschleifeu

M. Maksimović

Michael Schumacher ne može bez utrka. Ovaj put je prihvatio ponudu za nastup prije tradicionalne utrke, 24 sata Nurburgringa.

Schumacher će u bolidu Mercedesa iz 2011.godine odraditi 19.maja demonstracijsku vožnju uoči legendarne utrke. Radi se o stazi Nordschleife na kojoj su se nekada vozile utrke Formule 1, prvo u periodu od 1961.do 1969.godine, a onda ponovo od 1971.do 1976. To je 21 kilometar duga staza, krug traje više od šest minuta, a pamtimo je po teškoj nesreći Nickija Laude 1976.godine. Staza je poprilično opasna pa predstavlja izazov za iskusnog majistora. 

 

''Posebno mi je drago što ću imati priliku da vozim na ovoj stazi koja je nedaleko od mog Kerpena. Imam lijepe uspomene, a tu biti puno mojih prijatelja i navijača. Ne treba zaboraviti da je Srebrna Strijelac svoj put počela upravo na ovoj stazi. Ovo će biti jedinstvena prilika'' kaže Michael. 

 

Bolid Formule 1 poljednji put je prošao stazom Nordschleife 2007.godine, tada je krug odradio Nick Heidfeld u bolidu BMW-a.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.