Sebastian Vettel tri godine u Ferrariju!
Foto: epa.eu

Veliki transfer u Formuli 1

Sebastian Vettel tri godine u Ferrariju!

Četverostruki šampion svijeta u Formuli 1,njemački vozač Sebastian Vettel, potpisao je trogodišnji ugovor sa Ferrarijem!

Nijemac je u italijanski tim stigao iz redova Red Bulla, nakon što je najavljeno da Fernando Alonso neće voziti više za Ferrari.

"Kada sam bio mali, Mihael Schumacher u crvenom bolidu je bio moj najveći idol i sada imam nevjerovatnu čast da konačno vozim za Ferrari", rekao je Vettel. 

Ferrari je posljednju šampionsku titulu osvojio sada već davne 2007. godine. S druge strane Vettel je u Red Bullu od 2009., a osvojio je četiri uzastopne titule od 2010. do prošle godine, a ugovor njemačkog vozača sa austrijskom ekipom važio je do kraja 2015. 

Kao vozač Red Bulla Vettel je slavio na 38 trka i 44 puta izborio pol poziciju, a po jednu pobjedu i pol izborio je i kao član Toro Rosa. Sa 39 pobjeda na 134 trke on je četvrti u historiji Formule 1.

Prelazak Vettela u Ferrari italijanski tim je potvrdio i na svom zvaničnom Twitter profilu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.