Slavni vozač odlučio: Više nikad neću sjesti na motor

Biaggi jedva izvukao živu glavu

Slavni vozač odlučio: Više nikad neću sjesti na motor

Slavni italijanski motociklista i bivši svjetski prvak Max Biaggi je prije tri mjeseca doživio tešku saobraćajnu nesreću na stazi Sagiratto.

Tokom treninga, Biaggi je pao sa motora i doživio je teške povrede glave zbog kojih mu je život bio u opasnosti. Mjesec dana proveo je u bolnici, a nakon što se izvukao, odlučio je da zauvijek kaže zbogom motociklima.

"Odlučio sam - Više nikada neću sjesti na motor. Čak ni iz zabave. Motociklizam je ludost od života i vjerujem da sam to arhivirao. Istina je da je to uvijek bila moja najveća strast koja me veselila, ali ovo što mi se dogodilo nikada neću zaboraviti. Sada mi je samo zdravlje bitno", rekao je Biaggi.

Max Biaggi iza sebe ima dugu i bogatu karijeru u kojoj je četiri puta osvajao titulu motociklističkog prvaka u klasi do 250 kubika, a ostvario je i 13 pobjeda u MotoGP klasi.

Do nesreće u junu, Biaggi se povremeno takmičio u Superbikeu u kojem je osvojio dvije titule.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi