Stari neprijatelji opet zajedno

Valentino Rossi se vraća u Yamahu

Stari neprijatelji opet zajedno

Valntino Rossi otkrio je razloge zbog kojih se iz Ducatija vratio u Yamahu, gdje će voziti zajedno sa starim neprijateljem Jorgeom Lorenzom.

"Ovo iskustvo, odnosno avantura sa Ducatijem bilo je teško od samog početka. Svo vrijeme nismo u mogućnosti riješiti naše probleme i nikad nisam bio takmičarski raspoložen sa ovim motorom", komentirao je Rossi.

 
Otkrio je i svoju motivaciju vezano za prelazak u Yamahu: "Za mene je donošenje ove odluke bilo veoma teško, ipak u Ducatiju poznajem mnoge drage ljude. Donio sam odluku i smatram da u ovoj fazi karijere trebam imati takmičarski motor ili najbolji mogući motor za mene."

 

Rezimirao je i mišljenje o tome zbog čega nije bio u mogućnosti ponoviti svoje dosadašnje pobjedničke pohode u Desmosediciju.

"Nismo u stanju ostvariti bolji kontakt motora sa asfaltom. Ovo je bio naš najveći problem sve od testiranja u Valenciji 2010. godine, nakon gotovo dvije godine imamo isti problem." 


O svom budućem izazovu i obnovljenom partnerstvu sa starim neprijateljem Jorge Lorenzom Talijan je rekao:

"Nisam siguran da mogu biti brz sa Yamahom kao Lorenzo. Mislim da ćemo imati manje problema nego u prošlosti. Lorenzo je bio korektan u vezi mog povratka. Najvažnije je da uživamo u vožnjama i borimo se za dobre pozicije."

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.