U Mercedesu održan sastanak, Rosberg prihvatio krivicu

Mir mir niko nije kriv

U Mercedesu održan sastanak, Rosberg prihvatio krivicu

Sedmica nakon utrke u Belgiji bila je u ekipi Mercedesa poprilično burna. Na kraju su se za istim stolom našli Toto Wolff, Paddy Lowe, Nico Rosberg i Lewis Hamilton u Mercedesovom centru u Brackleyu kako bi još jednom porazgovarali o svemu što se dešavalo u Belgiji.

Nakon sastanka, Nico Rosberg je preko Facebooka napisao kako prihvaća odgovornost za ono što se dogodilo na stazi u Belgiji te se izvinjava navijačima koji su ostali uskraćeni za duel Hamilton - Rosberg za prvo mjesto. Hamilton se također javio preko svog sitea napisao kako i on preuzima dio odgovornosti za ono što se dogodilo i kako će u nastavku sezone pokazi da on i Nico mogu sarađivati. Nakon svega Mercedes se oglasio saopštenjem u kojem stoji sljedeće:

" Lewis i Nico su svjesni pravila broj jedan, a to je da ne smije biti kontakta među bolidima na stazi. Jasno je stavljeno do znanja da se jedan takav incident neće tolerisati. Nico i Lewis su naši vozači i mi vjerujemo u njih. Naravno, oni se mogu utrkivati za naslov. Mi kao ekipa ostajemo do kraja predani poštenom utrkivanju jer je to jedini ispravan način. To je dobro za ekipu i za fanove Formule 1,"

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.