Valentino Rossi: Biće ovo čudan vikend

Rossi smatra da bi finale trebalo biti izazov

Valentino Rossi: Biće ovo čudan vikend

Valentino Rossi će ovog vikenda u finalu sezone posljedni put na stazu izići kao vozač Ducatija, a od ranije je poznato da se na kraju pridružuje Yamahi.

Otkako je sedmerostruki svjetski prvak prešao u Ducati na kraju 2010. godine, bio je to posao iz snova koji je Italija čekala od Ducatijevog debija u sezoni 2003.

 

Najveći pesimisti su predviđali da će se Rossi boriti za pobjede, stvarnsot je ipak bila drukčija. Italijan je u 34 utrke tek tri puta bio na podiju, bez ijednog starta iz prvog reda. Problemi sa prednjim krajem motora nikad nisu u potpunosti otklonjeni.

 

Rossi je prokomentirao i finalnu utrku sezone koja će po njemu biti veoma čudna iz razloga što je prvenstvo odlučeno.

 

" Staza je teška i komplikovana. Sadrži puno krivina koje idu nalijevo, dok ja preferiram one koje idu nadesno. Biće to čudna utrka koja bi trebala biti izazov iz nekoliko razloga", rekao je prvi vozač Ducatija.

 

Na kraju sezone će Rossi po drugi put biti uz Yamahu sa ovogodišnjim prvakom Jorge Lorenzom, a na njegovo mjesto u Ducatiju dolazi Andrea Dovizioso.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.