Vettel namjerno udario Hamiltona

Incident na trci za Veliku nagradu Azerbejdžana

Vettel namjerno udario Hamiltona

D. Rakanović

Veliki rivali i glavni konkurenti za titulu u ovogodišnjoj sezoni Formule 1 Lewis Hamilton i Sebastian Vettel imali su žestok sukob na stazi u Bakuu. 

Vozač Mercedesa Hamilton je nakon povlačenja "Safety Cara" sa staze u 21. krugu namjerno zakočio bolid nakon čega se u njega zakucao Ferarrijev vozač Sebastian Vettel. 

Trenutni lider u šampionatu Formule 1 je zbog toga poludio, odmah prestigao Hamiltona i namjerno ga udario bolidom sa strane dok je ljutito mahao rukama. 

Organizatori su zbog ovog incidenta oglasili crvenu zastavu i suspendovali trku. Hamilton tvrdi da je testirao kočnice, a u sudaru koji je uslijedio Vettel je ostao bez dijela prednjeg krila. 

Organizatori istražuju ovaj incident, a trka je u međuvremenu nastavljena. 


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi