Vettel: Ne razmišljam o tituli

Vozač Ferrarija

Vettel: Ne razmišljam o tituli

D. Rakanović

Vozač Ferrarija Sebastian Vettel startovao je dobro u sezoni, ali je izjavio da je još prerano za priču o tituli u generalnom poretku. 

"Tek smo došli u Evropu, tek je završen Monte Carlo. Sve negdje do Mađarske, ne želim da razmišljam o tituli, razmišljam samo o sljedećoj trci", rekao je Vettel. 

On je u generalnom poretku prvi sa 129 bodova, 25 više u odnosu na prvog pratioca Hamiltona. Ovo mu je drugi najbolji start sezone u karijeri. Više bodova poslije šest trka imao je samo 2011. kada je u bolidu Red Bulla imao 143 boda.

 "Ne volim brojke, ne volim da pravim računice i da upoređujem godine. Uživam u trenutnom uspjehu, ali to ne znači da ću biti uspješan na sledećoj trci. Moram da budem čvrsto na zemlji", poručio je Vettel. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi