Vettel: Ricciardo daje maksimum, ja moram ponuditi više

Vettel starta treći iza Lewisa i timskog kolege Ricciarda

Vettel: Ricciardo daje maksimum, ja moram ponuditi više

Sebastian Vettel je kvalifikacije za VN Kine završio na trećem mjestu. Odvozio je solidno, pogotovo u trećem dijelu, iako nije mogao protiv Lewisa Hamiltona, dok je Daniel Ricciardo završio ispred. Za Hamiltonom je kasnio malo više od sekunde, za timskim kolegom, malo iznad pola.

" Prema najavama sutra ni bi trebalo biti kiše, ali nema potrebe se zamarati vremenskom prognozom. Kada ujutro pogledam kroz prozor vidjet ću šta me čeka. Imamo problema sa gumama, ali se nadam da ćemo sutra izdržati. Daniel ove sezone radi odličan posao, ne samo ovdje u Kini. On je uglavnom izvlačio maksimum iz bolida, ja sam možda morao ponuditi više. U odnosu na prošlu godinu, bolidi su različiti, ali je i Daniel imamo isti bolid, ako je brži od mene onda je to pošteno. Na meni je da probam napraviti nešto više " pojasnio je danas nakon kvalifikacija svjetski prvak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.