Vinales zadovoljan četvrtim mjestom u Njemačkoj

Vozač Yamahe

Vinales zadovoljan četvrtim mjestom u Njemačkoj

Vozač Yamahe Maverick Vinales zadovoljan je četvrtim mjestom ostvarenim proteklog vikenda u Njemačkoj.

Vinales je imao veoma loše kvalifikacije, ali i start trke, tako da je četvrto mjesto vjerovatno najviše što je mogao postići, a toga je svjestan i sam vozač.

"Realno, ovo je bio dobar rezultat, ako uzmemo sve u obzir. Treće mjesto je možda bilo maksimum. Ali, da sam probao da dođem do podijuma, možda bih rizikovao previše. Folger je bio sjajan danas", rekao je Vinales pa se osvrnuo i na jedan duel sa Valentinom Rossijem.

"Bilo je blizu, teško je procijeniti na nizbrdici koliko je neko udaljen od vas. Samo sam htio iskoristiti zalet jer smo i Vale i ja bili veoma jaki u tom trenutku. Kao što sam rekao, možemo zadovoljni otići na ljetni odmor", poručio je Vinales. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi