VN Aragona: Lorenzo slavio, Rossi završio u bolnici
Foto: EPA

MotoGP

VN Aragona: Lorenzo slavio, Rossi završio u bolnici

E. Škorić

Vozač Yamahe Jorge Lorenzo slavio je na 800. utrci Svjetskog prvenstva. 

Španski vozač je na Velikoj nagradi Aragona slavio pobjedu s vremenom 44:20.406 minuta. Iza njega je deset sekundi zaostao Aleix Espargaro, vozač NGM Forward Racinga, dok je treće mjesto pripalo Calu Crutchlowu.

Najbolje se Lorenzo snašao po teškim uslovima, a i u pravo vrijeme je otišao u boks, dok su se Dani Pedrosa i Marc Marquez kockali i na kraju su izletili sa staze.

I devetostruki šampion Valentino Rossi je zakazao, pa je završio pored staze. Imao je teško izlijetanje, pa je na nosilima iznesen sa staze, ali je kasnije ustanovljeno da nema težih povreda.

Četiri trke prije kraja sezone Marquez je na čelu sa 292 boda, 75 više od Pedrose. MotoGP se nastavlja u Japanu 12. oktobra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.