Adis Crnović potpisao za austrijski Oberschützen

Bivši član Rudara, Ilijaša, Novog Travnika

Adis Crnović potpisao za austrijski Oberschützen

E. Škulj

Adis Crnović, bivši igrač Novog Travnika, Ilijaša i kakanskog Rudara karijeru nastavlja u Austriji.

Crnović je potpisao ugovor na jednu godinu sa austrijskim UFC Oberschützenom.

Po okončanju prošle sezone nakon što je ekipa Novog Travnika napustila prvoligaško društvo ovaj

dvadesetdvogodišnji veznjak je odlučio da karijeru nastavi van granica Bosne i Hercegovine.

''Nakon nekoliko godina igranja u BiH odlučio sam se na inostrani angažman. Gospodin Fadil Hasanović je odlučio da me dovede u Austriju gdje sam nakon probnog perioda od nekoliko dana zadovoljio ukus Uprave kluba koja mi je ponudila jednogodišnju saradnju. Veliko hvala gospodinu Hasanoviću koji je doveo tu.  Uslovi su sjajni, od terena za treniranje, sve prateće opreme, ali i finansijskih uslova koji su daleko bolji nego u BiH, čak i u niželigašima kao što je moj novi klub'', rekao je na početku razgovora Crnović za SportSport.ba i dodao: 

''Bilo je još ponuda. Kontaktirali su me ljudi iz Rudara koji su željeli da se vratim gore, bilo je i drugih ponuda iz Prve lige Federacije, ali sam se odlučio da nastavim svoju karijeru van granica BiH.''

Ovaj dvadestdvogodišnji veznjak je istakao kako mu je cilj da već u prvoj sezoni u novom klubu privuće pažnju klubova iz okruženja koji se takmiče u višem rangu takmičenja i tako ostvari još bolji angažman.

Adis Crnović je karijeru počeo u kakanjskom Rudaru u kojem je proveo tri godine i bilježio znatnu minutažu u žestokoj konkurenciji koju je u to vrijeme imao Rudar u veznom redu. Nakon toga je na poziv Fadila Hodžića bivšeg igrača i trenera Rudara otišao u Ilijaš u kojem je proveo šest mjeseci i postigao sedam golova kao zadnji vezni igrač, a nakon toga je polusezonu proveo i u ekipi Novog Travnika koja je po završetku prošle sezone napustila prvoligaško društvo. U austrijskom Oberschützenu Adis je zadužio dres sa brojem 14. 

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi