Ahmetović primio članove Komiteta

Ahmetović primio članove Komiteta

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović primio je danas u posjetu delegaciju Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine koju je predvodio predsjednik Komiteta za normalizaciju Ivica Osim.

Razgovarano je o problemima huliganstva na stadionima te mjerama koje je neophodno poduzeti za sprječavanje nereda na sportskim terenima.

Ministar Ahmetović upoznao je prisutne da je Ministarstvo sigurnosti BiH još 2009. godine predložilo zakon o sprječavanju nereda na sportskim terenima, koji je u potpunosti usklađen s evropskim standardima, ali da nije dobio podršku u Parlamentarnoj skupštini BiH.

"Minimalno što u ovom trenutku moramo imati jeste jedinstvena evidencija osoba koje izazivaju nerede, što bi bilo od velike koristi policiji da mogu preventivno djelovati i spriječiti njihov ulazak na stadione", kazao je Ahmetović.

Dogovoreno je da će Nogometni savez BiH i Ministarstvo sigurnosti BiH u nerednom periodu organizirati konferenciju na kojoj će predstavnici svih nadležnih institucija i stručnjaci iznijeti prijedloge za rješavanje ovog problema, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.