Akademija Prečko I oduševila Cazinjane

Završen turnir ''Djeca Bosne''

Akademija Prečko I oduševila Cazinjane

U vikendu iza nas je odigran drugi po redu međunarodni malonogometni turnir ''Djeca Bosne''. Takmičenje se, u organizaciji općinskog Sportskog saveza i kluba FC Bosna Linz, odvijalo u dvije kategorije, U-10 i U-12.

Sudeći po broju učesnika i odigranim utakmicama, organizacija ovakvog turnira je pun pogodak, a već sada se može reći da će se turnir organizovati i naredne godine.

U kategoriji U-10 najviše su pokazali dječaci D. Koprivne koji su u finalnoj utakmici, sa uvjerljivih 4:1, pobijedili svoje vršnjake iz ekipe Krajina 5 Jošani, dok je treće mjesto osvojila ekipa ŠN Bod iz Bihaća.

U starijoj kategoriji U-12 u finalu su se sastale ekipe iz Hrvatske i Slovenije, i to Akademija Prečko I iz Zagreba i Jesenice. Regularni tok utakmice je završen rezultatom 1:1, ali su, nakon izvođenja kaznenih udaraca, sretniji i spretniji bili dječaci iz Zagreba i slavili sa ukupnih 4:3.

Da se u Akademiji Prečko odlično radi potvrdila je i njihova druga ekipa koja je osvojila treće mjesto pobjedom nad Željezničarom iz B. Krupe.

Pored pehara i medalja za najuspješnije ekipe dodijeljene su i pojedinačne nagrade. U kategoriji U-10 za najboljeg igrača je proglašen Omerčević Nijaz iz ekipe D. Koprivna, a za najboljeg golmana Kličić Ameldin iz ekipe Krajina 5 Jošani, dok su u kategoriji U-12 nagrade najboljih osvojili Ištuk Josip za najboljeg igrača iz ekipe akademija Prečko I, odnosno Džafić Belmin za najboljeg golmana iz ekipe Jesenice.




NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.