Stoper Astane za SportSport.ba

Aničić: Željo ima odličnu ekipu

E. Čaušević

Željezničar je danas odigrao prijateljski meč protiv Astane, koji je završen rezultatom 1:1.

Za Astanu je igrao i bh. reprezentativac Marin Aničić, nekadašnji igrač Zrinjskog, koji je imao samo pohvale za igru izabranika Slavka Petrovića.

"Prvo da pozdravim sve čitaoce vašeg portala. Ovo je bila jedna dobra utakmica i za Želju i za nas, a Želji je možda bolje poslužila za prvenstvo jer naše prvenstvo kasnije počinje. Dobra igra Želje, sjajna su ekipa, imali su dobre šanse i ovo je možda najrealniji rezultat", rekao je Aničić za SportSport.ba, čiji tim je i dalje prvi kandidat za prvaka u Kazahstanu.

"Kvalifikacije za Ligu prvaka su izborene, pa vidjet ćemo dokle ćemo dogurati", istakao je Aničić.

Aničić je bivši igrač Zrinjskog, pa pomno prati i Premijer ligu BiH, te vjeruje da je njegov nekadašnji klub glavni favorit za titulu. "Pratim Zrinjski, ima odličnu ekipu kao i Željo i Sarajevo i mislim da su Plemići glavni favorit, ali ima još puno da se igra do kraja sezone":

I za kraj je istakao da bi volio da se naša reprezentacija plasira na Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Nadam se da ćemo igrati u Rusiji na SP-u, nadam se pobjedama u narednim kvalifikacijskim utakmicama", zaključio je Aničić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti