Bašić: Ne smijemo glumiti da smo veliki klub

Trener NK Metalleghe BSI za SportSport.ba

Bašić: Ne smijemo glumiti da smo veliki klub

Nermin Bašić koji vodi Metalleghe BSI nije mogao poželjeti bolji debitantski nastup u BHT Premijer ligi BiH. 

Novopečeni premijerligaš iz Jajca koji je osnovan 2009. godine uspio je na otvaranju sezone napraviti iznenađenje i na Bilinom polju savladati Čelik sa 3:1, a nakon historijske pobjede posebno je ponosan trener Nermin Bašić. 

Bašić, koji je sa 32 godine na leđima najmlađi trener u elitnom bh. rangu, tokom razgovora za SportSport.ba istakao je da Metalleghe BSI nastavak sezone dočekuje sa velikim samopouzdanjem. 

"Na početku utakmice u Zenici imali smo malo psiholoških problema, ali uspjeli smo se stabilizovati i na poluvrijeme otići s minimalnom prednošću. Taktičke zamisli smo prilagodili vremenu i Čeliku i nismo uopšte razmišljali o tome da se povučemo. Željeli smo se nadigravati, ali kada smo primili gol za izjednačenje nastali su problemi. Ohrabreni Čelik je stvarao šanse u kojima je na sreću kao pobjednik izlazio golman Fejzić koji je maestralno branio. Vrlo brzo smo se uspjeli podići, pokazali smo da ne želimo remi i bili smo svjesni da je Čelik fizički u zaostatku. Na kraju smo postigli još dva pogotka i stvarno mogu biti prezadovoljan. Sa puno samopouzdanja dočekuje naredne utakmice", kazao nam je mladi Bašić. 

Ono što krasi Bašićevu momčad je - zajedništvo. 

"Ovaj tim nije napravljen sad, pravi se gotovo dvije i pol godine. Izvršena je kvalitetna selekcija, igrači koji su u klubu su karakterni momci i u svlačionici je napravljena prava hemija. To se vidi i na terenu i zbog samo jedne utakmice smo dobili mnogo pohvalnih poruka. Mi ne smijemo glumiti da smo veliki klub, moramo biti skromni i da budemo željni da ponudimo nešto novo. Želimo igrati fudbal u kojem će uživati publika. Sezona je otvorena na sjajan način, ali ima tu dosta problema koje ćemo u hodu morati popravljati."

Ne krije Bašić da se euforija osjeti u timu, ali je svjestan da je to prolazno.

"Pomalo me hvata strah od euforije, ali nema teorije da će nas to ponijeti. Ja sam čovjek kojeg je život naučio da svako uzbrdo, ima i nizbrdo. Trudim se da to prenesem na igrače. Moramo biti skromni", dodaje Bašić. 

Za najboljeg trenera 1. kola BHT Premijer lige BiH prema izboru portala SportSport.ba izabran je upravo perspektivni Bašić. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Meni kao mladom treneru je to čast, ali zaslugu dugujem isključivo svojim igračima. Oni su ti koji diriguju to, ja im se zahvaljujem na trudu i radu tokom priprema i svih ovih godina", riječi su Bašića na kraju razgovora.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi