Metalleghe slavio na Koševu

Bašić: Ovaj put je sreća bila na našoj strani

Veliko iznenađenje u 6. kolu BHT Premijer lige BiH priredio je Metalleghe BSI. 

Tim iz Jajca je na Koševu savladao domaće Sarajevo rezultatom 2:1, a ovaj trijumf od strane trenera Bašića je opisan kao historijski za klub i sam grad. 

Mislim da smo dobro ušli u utakmicu. Iskontrolisali smo taj posjed lopte, pogotovo u veznoj liniji gdje smo bili agresivni, markirali smo dobro igrače u dogovorenoj zoni prije utakmice. U drugom poluvremenu htjeli smo nastaviti istim tempom, međutim nismo uspjeli. Sarajevo je uigralo šampionski, stvorili su veliki broj prilika i mislim da smo dosta sreće imali što nosimo tri boda u Jajce", kazao je Bašić nakon utakmice. 

Bašić je iskoristio priliku i da čestita svojim igračima. 

"Želim čestitati svojim igračima, jer ovo je historijski momenat za klub i Jajce. Treba da nastavimo u ovom tempu. Sarajevo je imalo dosta prilika, ali ovaj put sreća je bila na našoj strani i ja im želim sve najbolje u budućnosti", dodao je.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ovim trijumfom Metalleghe je prekinuo seriju negativnih rezultata i trenutno na svom kontu ima šest bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi