Baždarević: Bilo je momenata gdje smo pokazali slabosti

Ipak nije nezadovljan

Baždarević: Bilo je momenata gdje smo pokazali slabosti

E. Škorić

Selektor Mehmed Baždarević je zadovoljan nakon pobjede nad Kiprom (2:0).

"Teško je bilo spremati utakmicu nakon Brisela. Znali smo da nas čeka teška utakmica. Još postoje traume iz prošlih kvalifikacija. Kipar je došao ovdje da se bori, ali igrači su odradili jako dobro svoj posao. Mogli smo možda i ranije da damo jedan gol, ali ovo je zasluženo", rekao je Baždarević, koji se osvrnuo i na meč s Belgijom.

"Bilo je komentara, trebalo je ovo ili ono, ali nismo uradili posao koji se mora uraditi, a to je trčanje, borba. Da smo ovako igrali, ne bi bio tako lak posao za Belgiju. Drago mi je da smo uspjeli da se vratimo za dva dana. Mislim da smo na najbolji način uzvratili ljudima koji su došli da nas bodre i po kiši".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Grčka ima kvalitetne igrače, igraju u velikim klubovima i znamo da će biti teško i to bi mogla da bude ključna utakmica. Najvažnije je šta ćemo mi uraditi i kako ćemo se spremiti. Ova ekipa ima kvaliteta, ali moraju se odraditi osnovne stvari. Moramo da budemo svi za jednog i jedan za sve", dodao je Meša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi