Baždarević o Spahiću: Takav igrač treba reprezentaciji
Foto: epa.eu

Prvi problem za selektora Zmajeva

Baždarević o Spahiću: Takav igrač treba reprezentaciji

Nekadašnji kapiten fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine i fudbaler Bayer Leverkusena, Emir Spahić, najavio je kako zbog porodičnih problema neće više nastupati u dresu od kojeg se već jednom opraštao.

Dvadesetak dana pred svoj debi na klupi Zmajeva selektor Mehmed Baždarević tako se našao pred prvim problemima. Bh. stoper koji je u najboljoj formi od svih naših defanzivaca očito neće biti na raspolaganju novom "šefu" nacionalnog tima za mečeve sa Andorom i Austrijom.

Kontaktirali smo Baždarevića, koji uprkos novoj funkciji i obavezama ne odustaje od svakodnevnog treniranja. Kratko je selektor BiH za SportSport.ba prokomentarisao novonastalu situaciju.

"Ne bih to želio da pretjerano komentarišem. Mislim da trebamo čovjeku dozvoliti da sredi te stvari. Moje viđenje cijele situacije, a vjerujem i svih ostalih, je da takav igrač treba svima nama, da treba reprezentaciji. Mislim da mu treba dozvoliti da sredi te svoje privatne stvari, naravno ukoliko mu treba i pomoći tu smo da pomognemo", rekao je sasvim otvoreno selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine, Mehmed Baždarević.

Već na samom početku svog mandata novi kormilar nacionalnog tima je obišao većinu standardnih reprezentativca naše zemlje, a sa većinom je i razgovarao.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Najiskusniji reprezentativac Bosne i Hercegovine i njen bivši kapiten u posljednje vrijeme pruža sjajne partije u dresu svog Bayer Leverkusena, kako u Bundesligi, tako i u Ligi šampiona.

"Od prvog dana sam rekao šta želim, i izuzetno bih volio da Emir uspješno riješi sve te probleme koje ima. Svi nekada u životu dospijemo u probleme. On je u posljednje vrijeme igrao ne tako dobro, nego izuzetno dobro i u godinama je velike igračke zrelosti. Mislim da bi svaki normalan čovjek želio da on nastavi da igra za reprezentaciju Bosne i Hercegovine", rekao je selektor Baždarević na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.