Selektor reprezentacije BiH

Baždarević: Prvi korak treba biti hrabar i odlučan

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je počela sa pripremama za predstojeći kvalifikacioni meč protiv Estonije.

Uoči prvog treninga reprezentativaca, medijima se obratio selektor Mehmed Baždarević, koji je istakao da su očekivanja od naredne utakmice visoka.

"Za sada se sve odvija po planu. Svi su tu osim Milana Đurića, koji večeras igra utakmicu, i Ibrahima Šehića, koji dolazi kasnije. Trenirat ćemo u tri grupe. Pjanić je upravo sa doktorom i mislim da će biti sto posto spreman i za treninge i za utakmicu koja nas čeka", rekao je Baždarević, te dodao:

"Raspoloženje u ekipi je dobro. Igrači su spremni, nemamo problema sa povredama. Svi su željni igranja, a već poslije prvog treninga ćemo vidjeti kako stvari stoje".

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Mnogim navijačima BiH je još uvijek u sjećanju utakmica u Zenici kada smo Estoniju pobijedili sa 7:0 pod vodstvom Miroslava Ćire Blaževića, ali Mehmed Baždarević napominje da je to bilo davno.

"S Estonijom smo igrali davno i sada su se stvari promijenile. Ovo je novo vrijeme, Estonija je kvalitetna i ozbiljna ekipa koju pratimo već dva-tri mjeseca. Informacije imamo i mislim da tu neće biti iznenađenje. Naša je zadaća da budemo što ozbiljniji. Ova utakmica je vrlo bitna, prvi korak treba biti odlučan, hrabar i kvalitetan. Najviše pažnje trebamo posvetiti sebi i našim pripremama koje nas čekaju u narednim danima".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi