Begović: Uvijek imam motiv da nastupam za reprezentaciju

Golman našeg nacionalnog tima

Begović: Uvijek imam motiv da nastupam za reprezentaciju

Drugi dan okupljanja u St. Galenu protiče mirno. Plan treninga je izmijenjen pa su se igrači jutros uglavnom odmarali ili družili u hotelu. 

Golman reprezentacije Asmir Begović je uvijek  spreman za razgovor kao i da ispuni svoje zadatke na terenu.

"Iza mene je teška i duga sezona. Igrao sam dosta utakmica i zadovoljan sam. Prvi put sam igrao i Ligu prvaka, ipak je to najviši nivo takmičenja i što se tiče ekipe, mislim da je moglo puno bolje. Neke slabosti ćemo pokušati da popravimo naredne sezone“, rekao je Begović.

Asmir  Begović uvijek stiže na vrijeme na sva okupljanja tima a motiva da igra mu nikad ne nedostaje, pa tako ni sada:

"Uvijek imam motiv da dođem, pa i sada kad nisam sto posto spreman. Lijepo je prije svega igrati za reprezentaciju a onda i družiti se sa svim igračima. Dodatni motiv naravno je ekipa Španije protiv koje igramo u nedjelju. Izazov je igrati protiv takve jedne selekcije“.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Kao i na svakoj drugoj prijateljskoj utakmici, očekujem da se dobro predstavimo, posebno pred našim navijačima. Španija se sprema za nastup na EURO-u a naš cilj je da odigramo dobro i da ovo shvatimo kao uvodne pripreme za kvalifikacije", zaključio je Asmir Begović.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi