Benko: Drago mi je zbog Meše

S tri pogotka "počastio" Drinu

Benko: Drago mi je zbog Meše

A. Beganović

Fudbaleri Sarajeva su na najbolji mogući način krenuli u odbranu titule. Naime, u 1. kolu Premijer lige bordo tim je na "domaćem" terenu u Travniku sa ubjedljivih 6:1 savladao Drinu.

Sjajnu partiju u dresu aktuelnog bosanskohercegovačkog prvaka pružio je napadač Leon Benko, koji je postigao tri pogotka.

"Nismo otvorili utakmicu onako kako smo se dogovorili. Mislim da smo bili malo i umorni od posljednjih putovanja. Malo smo bili i nervozni, no na kraju smo pokazali karakter i zasluženo smo pobijedili", za SportSport.ba je dan nakonm ubjedljive pobjede nad Drinom istakao Benko.

"Drinin pogodak nas je još više motivisao, ubacili smo u brzinu više, što se vidjelo i na konačnom rezultatu. Posjedujemo kvalitet i nikako na samom otvaranju sezone nismo mogli dozvoliti neko iznenađenje. Presudio je kvalitet, ali i želja za dokazivanjem. Siguran sam da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji", dodao je hrvatski napadač.

Dobru partiju u dresu Sarajeva pružio je i nekadašnji Benkin saigrač iz Rijeke, Mehmed Alispahić.

"Sretan sam zbog Alispahića. Drago mi je što je Meša postigao onako dobar pogodak. Znamo se od ranije i dosta dobro sarađujemo, a siguran sam da će s Mešinom većom minutažom naša saradnja biti još i bolja", govori Benko i dodaje:

"Hvala i našim navijačima koji su jučer bili naš 12. igrač. Lijep je osjećaj igrati kada znaš da iza tebe stoji armija navijača. Hvala i mojim saigračima koji su mi pomogli da upišem hat-trick."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U narednom kolu bordo tim će ponovo igrati u Travniku, samo će ovaj put imati ulogu gosta.

"Travnik je u 1. kolu pretrpio poraz na svom terenu i sigurno će se protiv nas pokušati doći do prvih bodova. Mi smo od danas već u pripremi za taj duel. Idemo na pobjedu i nadam se da ćemo prezentirati dobru i dopadljivu igru", zaključio je Benko.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti