Benz potvrdio: Suspenzija se ukida do 1. juna

U razgovoru za SportSport.ba

Benz potvrdio: Suspenzija se ukida do 1. juna

Predstavnik UEFA zadužen za Nogometni/Fudbalski savez Marcel Benz u razgovoru je za SportSport.ba potvrdio kako će suspenzija biti skinuta do 1. juna.

Benz je danas zajedno sa predstavnicom FIFA Evom Pasquier boravio na sjednici Skupštine Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine, te je nakon usvjanja stauta dao kraći intervju za SportSport.ba.

"Ovo je i za nas u UEFA i FIFA veliki dan, jer smo htjeli da imamo u našoj porodici i dalje Nogometni/Fudbalski savez Bosne i Hercegovine. Odluke o ukidanju suspenzije donijeće naš Komitet za hitna pitanja do kraja ove sedmice, dok će FIFA isto napraviti početkom naredne sedmice", kazao je Benz.

"Dakle, od 1. juna, a vjerovatno čak i ranije, suspenzija će biti skinuta. To zavisi od rasporeda sastanaka komiteta za hitnost. Zadovoljan sam onim što sam danas vidio na Skupštini. Vidi se da se i raspoloženje popravilo. Ljudi sada razmišljaju samo o fudbalu i to je dobar start za budućnost".

Benz se potom osvrnuo i na predstojeće zadatke Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

"Najveće poteškoće sada su finansije. To je problem koji moramo odmah početi riješavati. Također ima određenih stvari vezanih za administraciju koje se trebaju doraditi i to su neke stvari koje bi trebale biti prioritet u narednom periodu", dodao je Benz na kraju razgovora za naš portal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.