Bez golova u duelu Metalleghe BSI – Mladost Velika Obarska

Remi u Jajcu

Bez golova u duelu Metalleghe BSI – Mladost Velika Obarska

  Prva utakmica između Metalleghe BSI i Mladosti iz Velike Obarske, u okviru osmine finala Kupa Bosne i Hercegovine, završena je bez pobjednika, ali i bez golova.

Iako je član Prve lige FBiH bio mnogo konkretniji i imao bolje šanse na ovome meču, utakmica je završena bez golova. Prvo poluvrijeme bilo je dosta tvrdo na obje strane. Igralo se uglavnom na polovini protivnika, ali bez konkretnih prilika.

U 32. minuti viđena je velika gužva pred golom Čavara nakon kornera ali je odbrana domaćih uspjela otkloniti opasnost. Gosti su su kasnije oslobodili pritiska, a udarac Savića iz slobodnog udarca uz manju nesigurnost zaustavlja golman domaćeg sastava. Do kraja prvog poluvremena Sakan je pokušao sa 12 metara, ali siguran je bio gostujući čuvar mreže. 

Već na početku drugog poluvremena trener domaćih Bašić odlučio se na dvostruku izmjenu. U igru uveo je Marina i Vraneševića umjesto Bibića i Karađuza.

U 66. minuti domaći su imali dva slobodnjaka sa nekih 20-25 metara ali pokušaji Kolašinca i Sakana nisu bili dovoljno precizni. 

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Iako su do kraja Jajčani imali nekoliko poluprilika, utakmica je na kraju završena bez pobjednika, a gledaoci na Mračaju ostali su uskraćeni za pogotke na današnjem susretu.

Kup BiH, osmina finala:
Metalleghe BSI – Mladost Velika Obarska 0:0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.