Bh. kadeti remizirali sa Slovenijom

Elitni krug kvalifikacija za EP

Bh. kadeti remizirali sa Slovenijom

Kadetska fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine je danas u Etno selu u Stanišićima odigrala svoju prvu utakmicu u grupi 7 elitnog kruga kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će 2017. godine biti održano u Hrvatskoj.

Protivnik našoj selekciji bila je reprezentacija Slovenije, a utakmica je završena rezultatom 0:0.

Nakon početnog ispitivanja snaga, u 17. minuti je uslijedila prva prilika i to za Sloveniju, kada je Trontelj šutirao pored gola. Pet minuta kasnije, dosuđen je jedanaesterac za Sloveniju. Kurbegović je napravio prekršaj nad Zecom zbog kojeg je dobio žuti karton, ali je naš golman Kršić odbranio udarac Jakupoviča.

BiH je prvu priliku na utakmici imala u 31. minuti. Marušić je izveo slobodni udarac, a Gazibegović šutirao van okvira gola. Tri minute kasnije, najbolja prilika za našu reprezentaciju u prvom poluvremenu. Ponovo je zaprijetio Gazibegović, ali je ovoga puta pogodio prečku.U posljednjim trenucima prvog poluvremena, Imamović je šutirao pored gola i na odmor se otišlo pri rezultatu 0:0.

Slovenija bolje otvara drugo poluvrijeme. Jakupovič je u 45. minuti šutirao pored gola, a dvije minute kasnije je njegov udarac ponovo zaustavio Kršić. Nakon toga, šutirao je i rezervista Matko, ali je Kršić još jednom bio na visini zadatka.

U 57. minuti je nakon kornera šutirao Sadiku, ali je bio neprecizan, da bi potom Slovenija u 71. minuti propustila veliku priliku preko Urbančiča, čiji je udarac zaustavio golman našeg tima. Do kraja utakmice, jedina prilika vrijedna spomena viđena je u 73. minuti kada je Imamovićev udarac izblokiran.

Ostalo je 0:0, pa su Bosna i Hercegovina i Slovenija osvojile po jedan bod. Podsjetimo, Engleska na tabeli grupe 7 vodi sa tri boda, dok je Češka Republika na posljednjem mjestu nakon prvog kola bez ijednog boda. 

Elitni krug kvalifikacija za  EP 2017, kadeti:

Bosna i Hercegovina - Slovenija 0:0

BiH: Kršić, Tegeltija, Kurbegović, Sadiku, Gazibegović, Santrač, Salčin, Šikanjić, Imamović, Marušić, Savić

Slovenija: Mrežar, Trontelj, Kolomanič, Mittendorfer, Zec, Kurtovič, Rorič, Prelec, Jakupovič, Kryeziu, Svetlin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi