BiH saznala protivnike na Evropskom prvenstvu

Kadeti u grupi sa Srbijom, Njemačkom i Irskom

BiH saznala protivnike na Evropskom prvenstvu

Danas je u Zagrebu održan žrijeb grupa Evropskog prvenstva za kadete.

Reprezentacija Bosne i Hercegovine, koja će drugi put uzastopno učestvovati na Evropskom prvenstvu za igrače mlađe od 17 godina, je smještena u grupu C, gdje će za protivnike imati selekcije Njemačke, Republike Irske i Srbije.

Grupa A: Hrvatska, Turska, Italija, Španija
Grupa B: Mađarska, Farska Ostrva, Francuska, Škotska
Grupa C: BiH, Srbija, Njemčka, Republika Irska 
Grupa D: Norveška, Ukrajina, Engleska, Holandija

Evropsko prvenstvo za kadete je na rasporedu od 3. do 19. maja u Hrvatskoj a utakmice će se igrati na sedam stadiona od kojih je pet u Zagrebu i okolini, a dva u blizini Opatije.

Utakmice grupne faze će se igrati 3/4., 6/7. i 9/10. maja, četvrtfinale je na rasporedu 12/13. maja, polufinale 16. maja a finale 19. maja na stadionu u Varaždinu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi