Borac deklasirao GOŠK, slavio i Zrinjski

Premijer liga za pionire

Borac deklasirao GOŠK, slavio i Zrinjski

Odigrane su danas tri utakmice 2. kola Premijer lige BiH za pionire. 

Banjalučki Borac uspio je do vrha napuniti mrežu GOŠK-a, slavivši s ubjedljivih 9:0, a od samog starta bilo je jasno da se tim iz Gabele neće dobro provesti na gostovanju. 

Kamenčić i Jovašević su Borcu donijeli vodstvo na poluvremenu od 2:0, a u nastavku meča mreža GOŠK-a se tresla još sedam puta. Tri pogotka bila su djelo Vukovića, dok su Jotić, Daničić, Šunić i Šupuk postigli po jedan gol za konačnih 9:0. 

Zrinjski je u gostima savladao Široki Brijeg rezultatom 2:1. Golove za Zrinjski su postigli Vrankić i Buturović, dok je jedini strijelac za Široki bio Čamber. 

Nešto ranije pioniri Sarajeva su nadigrali Čelik rezultatom 4:0. Golove su davali Sejmenović u 18., Grgić u 46. i Nezirović u 37. i 42. minuti.

Premijer liga BiH za pionire:

Borac - GOŠK 9:0

Borac: Damjanović, Janjetović, Kamenčić, Rauš, Jovašević, Bukvić, Šunić, Malbašić, Vuković, Šupuk, Daničić.

GOŠK: Jurković, Šipić, Bulum, Marić, Mijatović, Miličević, Lukić, Jurica, Hajdarović, Ujdur, Ćorić.

Široki Brijeg - Zrinjski 1:2

Široki Brijeg: Primorac, Gugič, Planinić, Vasilj, Crnjac, Čamber, Budimir, Krstanović, Juričić, Šetka, Mikulić. 

Zrinjski: Sefo, Gažo, Stanić, Vrankić, Čule, Buturović, Bogdan, Kolobara, Šakota, Đogić, Novak. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi