Borac htio uputiti žalbu, ali...

Banjalučani upisali poraz na Pecari

Borac htio uputiti žalbu, ali...

S. Mlaćo

Borac je sinoć poražen u okviru 7. kola BH Telecom Premijer lige od Širokog Brijega (0:2).

Čak četiri puta ovaj meč je prekidan zbog nestanka elekrične energije, pa je meč trajao više od dva sata.

Široki Brijeg je na kraju slavio, a iz Borca su istakli da je teren Pecare zbog kiše bio neuslovan za normalno kretanje lopte.

"Rukovodstvo Borca željelo je zbog svega navedenog da uloži žalbu kod delegata Franje Grganovića iz Novog Travnika zbog grubog kršenja Pravilnika o takmičenju, odnosno člana 63 u kojem se navodi: “Ako utakmica stalnog takmičenja nije odigrana, ili je morala biti prekinuta iz opravdanih razloga koji se nisu mogli ukloniti (nevrijeme, magla, mrak, nestanak električne energije, požar, poplava, zemljotres i dr.), o čemu odlučuje sudija, ili je utakmica prekinuta zbog nastupa Dana žalosti, odigraće se nova utakmica ukoliko je do prekida došlo prije isteka 80 % regularnog vremena određenog za igru.”

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Delegat Grganović to nije uvažio, već je čelnicima Borca saopštio da primjedba mora biti uložena putem odgovarajućih tijela Fudbalskog saveza BiH.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi