Borac iz Izačića novi lider u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

Druga liga Zapad

Borac iz Izačića novi lider u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad

S. Mlaćo

U Drugoj ligi Federacije grupa Zapad  odigrano je 11. kolo koje je između ostalog donijelo i novog lidera na tabeli.

Prvo mjesto od ekipe bugojanske Iskre preuzeli su nogometaši Borca iz Izačića koju su golovima Behe Bečića i Rame Balića savladali Krajišnik iz V.Kladuše (2:0), dok su Bugojanci u Ključu protiv istomeimenog domaćina igrali samo 0:0.

Krajina je na svom terenu golovima  Ermina Mirića i Fikreta Balića savladala Slogu iz Bosanske Otoke (2:0).  

Radnik iz Donjeg Vakufa ostvario je drugu pobjedu u isto toliko susreta drugog dijela sezone, a u nedjelju su na svom stadionu nogometaši ovog tima bili bolji od FK Vitez. Završilo je 4:0, a  junak pobjede bio je dvostruki strijelac Adnan Džihan, dok su po jednom pogodili Mirnes Došlić i Tarik Tutkur.

U derbiju začelja nogometaši Vlašića upisali su tri vrijedna boda u duelu sa Vitezom iz Bužima (1:0), a jedini strijelac bio je Jasmin Imširović u drugom poluvremenu.

Nakon 11 odigranih kola kako smo već istakli lider je Borac iz Izačića koji ima 22 osvojena boda, dok je Iskra druga sa bodom manje. Krajina je treća sa 20 osvojenih bodova, dok je Vitez četvrti sa 19.

Na dnu tabele vlada velika gužva, a zadnje mjesto pripada ekipi Viteza iz Bužima koja ima sedam osvojenih bodova, dok je predposljednji Vlašić iz Turbeta sa 10 osvojenih bodova. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi