Boris Pavić ne putuje s ekipom u Široki Brijeg

Razočaran odnosom Grada prema Čeliku

Boris Pavić ne putuje s ekipom u Široki Brijeg

D. Kurbegović

Nogometaši Čelika u subotu gostuju na Pecari u okviru posljednjeg kola Premijer lige. Zeničanima je potreban bod iz ove utakmice da osiguraju opstanak u elitnom rangu, bez obzira na ishod utakmica Mladost-Metalleghe i Olimpic-Vitez.

Rezultatski Čelik bi trebao ostati u ligi, ali budućnost kluba je i više nego upitna. Iako se mislilo da će usvajanjem novog Statuta krenuti sa stvarima nabolje, izgleda da će politika na kraju konačno zadati konačan udarac klubu s Bilinog Polja.

Iako su se sve političke stranke i Gradonačelnik prije izbora vezale za obećanje i pomoć Čeliku, što su i potpisalo u memorandumu s NGG "Za Čelik", današnja sjednica pokazala je sasvim drugo lice.

Čeliku je danas trebalo da se odobri 130.000 KM kako bi dobili licencu za Premijer ligu naredne sezone, ali je Vijeće uz podršku Gradonačelnika potpisalo da se prebaci transfer u iznosu od 77.000. Tako su Zeničani ostali da skupe još 53.000 KM do ponedjeljka, kada će se i održati sjednica Drugostepene komisije za licenciranje.

Današnju sjednicu putem malih ekrana pratio je i šef struke Boris Pavić, koji je razočaran posljednjim stvarima u i oko kluba, te ako ovako stanje bude vjerovatno narednu sezonu neće biti trener kluba s Bilinog Polja. Strateg iz Sinja u subotu, kako saznaje SportSport.ba, neće ići na Pecaru, a tu je odluku potvrdio i Selvedinu Šatoroviću, predsjedniku crno-crvenih.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pavić će umjesto na Pecaru ići u Doboj kod Kaknja, gdje svoju utakmicu igraju Mladost-Metalleghe. Tako će na Pecari u posljednjem kolu ekipu s klupe predvoditi Aldin Džidić, Pavle Skočibušić, Senad Brkić i Almir Tolja.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi