Bosna Sema u efikasnoj utakmici bolja od  Iskre

Sarajlije izborile prolaz dalje

Bosna Sema u efikasnoj utakmici bolja od Iskre

S. Mlaćo

Nogometaši Bosna Seme iz Sarajevu u susretu drugog kola Kupa Federacije BiH bez većih problema u Bugojnu su savladali domaću Iskru sa visokih 5:1 i tako izborili prolaz dalje.

U prvom poluvremenu oba tima pružila su veoma dobru partiju, a Iskra je uspjela odoljevati  favorizovanim gostima. Kada se činilo da se na pauzu odlazi bez pogodaka, zbunjenost u odbrani Iskre koristi Mirsad Đedović i matira golmana Kaltaka za vodstvo svog tima.

U drugom poluvremenu na terenu su bili samo gosti iz Sarajeva. Iskra se u potpunosti raspala, a gosti su dodali u brzinu više te postigli još četiri pogotka. U 52.minuti Nedim Oglečevac sa par metara pogađa za 2:0, a četiri minuta kasnije Kerim Kadrić trese mrežu Iskre.

U 62.minuti kapiten gostiju Nihad Mujić zakucava loptu u mrežu Iskre za 4:0. U 77.minuti penal za Iskru koji je izveo Nebić, ali Ibro Hodžić brani njegov pokušaj. Ipak, lopta dolazi do mladog Ibrahima Mašića koji postiže počasni pogodak za Iskru, inače člana Druge lige Federacije BiH grupa Zapad.

"Tačku na i" u ovom susretu pogotkom pet minuta prije kraja susreta stavio je mladi Adnan Alihodžić, koji je pružio veoma dobru partiju svih 90. minuta.

NK Iskra Bugojno – FK Bosna Sema 1:5 (0:1)

Gradski stadion Jaklić u Bugojnu. Gledalaca: 50. Glavni sudija: Adnan Kasupović (Bihać). Pomoćnici: Zlatko Budimlić (Bihać) i Amir Hušidić (Velika Kladuša). Delegat: Irfan Budimlić (Cazin).

NK Iskra: Kaltak, Tanković, Bešagić, Nebić, E.Omerinović, Kamber, Mujkić, A.Omerinović, Sijamija, Filan, Skopljak. Trener: Senid Kulaš.

FK Bosna Sema: Hodžić, Sinanović, Muharemović, Oglečevac, Đedović, Varatanović, Mujić, Alihodžić Kadrić, Palić, Dudo. Trener: Emir Alihodžić.  

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi