Brano Jakubović na fudbalu slobodnog stila
Brano Jakubović (foto: Irfan Redžović)

Večeras Red Bull Street Style

Brano Jakubović na fudbalu slobodnog stila

M. Skaka

Uvjek sam želio da budem Zenga ili Zubizareta, a nikada Maradona iako neizmjerno cjenim njegov uspjeh izjavio je Brano Jakubović iz Dubioza Kolektiva. Da sam malo mlađi volio bih biti fudbaler slobodnog stila i takmičiti se večeras u Domu mladih za najboljeg freestylera na bh. kvalifikacijama Red Bull Street Style.

Večeras sa početkom u 21:00 u Domu mladih počinje veliko bh. finale u fudbalu slobodnog stila Red Bull Street Style.

Vrata Doma mladih za gledaoce otvaraju se u 19:30, program počinje u 20:00, a takmičenje u 21:00. Ulaz na dešavanje besplatan je za sve ljubitelje ovog sporta. Šesnaest najboljih fudbalera slobodnog stila će u trominutnoj borbi uz zvuke hip hop muzike izvodi trikove u utrci za bh. predstavnika na Svjetskom prvenstvu u Južnoafričkoj Republici.

Diskobajagi DJVJ team zajedno sa Nenadom Kovačevićem (aka. DJ AudioInFunktion) biće zaduženi za muzički dio eventa. Pored muzike i video animacija Diskobajagi team pripremio je hip hop zvuke uz koje će loptaši izvoditi svoje trikove. Obzirom da se pored kontrole lopte i kreativnosti ocjenjuje i sklad pokreta uz muziku razgovarali smo sa Branom Jakubovićem iz Dubioza Kolektiva i DJ-om Diskobajagi Teama.

„Hip hop je vjerovatno najbolji zvuk za fudbal slobodnog stila, ali bih volio vidjeti kako pimplaju loptu u Drum&Base.“ Uz smjeh nam je pričao Brano, te nastavio sa prisjećanjem doživljaja iz svoje mladosti: „Mislim da sam bio drugi ili treći razred kada smo svi iz mahale skupljali novac da kupimo kožni fudbal koji smo gledali u izlogu sportske prodavnice. Takmičili smo se ko može više puta pimplati loptu i ko će više puta odbiti od zid a da lopta ne padne. To je bilo bez ikakve atrakcije i trikova zato se divim ovim mladim ljudima koji sa loptom uz muziku prave pravu malu umjetnost.“

Na naše pitanje da li se ikada dvoumio između muzike i fudbala ponovo je uz smjeh naglasio kako je muzika broj jedan, a za fudbal nikada nio bio talent i da je uvijek više želio biti Zenga ili Zubizareta, a nikada Maradona iako je neizmjerno cjenio njegov uspjeh.

„Da sam malo mlađi i da moram biti fudbaler onda bi birao da budem freestyler i da se večeras takmičim za najboljeg na takmičenju Red Bull Street Style.“ Ovom rečenicom Brano Jakubović završio je kratki razgovor za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.