Brat protiv brata: Ko će osjetiti slast igranja u Evropi

Darko ili Marko Mišić?

Brat protiv brata: Ko će osjetiti slast igranja u Evropi

Posljednje 30. kolo BHT Premijer lige donosi nam i najzanimljiviju utakmicu. Derbi posljednjeg kola u kojem se sastaju Olimpic i Čelik, odlučit će i posljednjeg putnika u kvalifikacije za Europsku ligu.

Utakmica između ove dvije ekipe zanimljiva je i po tome što će u ovoj utakmici dva brata igrati na suprotnim stranama.

Dvadesetjednogodišnji Darko Mišić igra za Čelik. U zimskom prelaznom roku stigao je u Čelik iz Travnika gdje je važio za najboljeg igrača.

"Utakmica u Sarajevu će biti jako kvalitetna, u to nema sumnje. Olimpic je u blagoj prednosti jer ima jedan bod više u odnosu na nas, s toga nama ne preostaje ništa drugo nego da na teren izađemo hrabro i borbeno u duhu feir-playa i uz veliku podršku naših navijača pokažemo da zaslužujemo igranje europskih takmičenja", kaže Darko za SportSport.ba i dodaje:

"Raduje me i činjenica da se u zadnjem kolu odlučuje i ko će u Europu i ko ispada, to su jako bitne i jako dobre stvari za kvalitet lige. Što se tiče igračkog kadra naš trener Jagodić neće moći računati na Nestorovića koji je ozlijeđen, a svi ostali su spremni. Ovo će ujedno biti i prvi put da ja i moj brat Marko igramo na suprotnim stranama. To je utakmica u kojoj se igra za klub i za vjerne navijače, i ovim putem bi mu poželio mnogo sreće i uputio poruku da dolazimo u Sarajevo po sva tri boda", dodao je igrač Čelika.

Na suprotnoj strani za sarajevski Olimpic igra Darkov, godinu dana mlađi brat Marko Mišič.

Vukovi sa Otoke se nalaze u blagoj prednosti jer imaju jedan bod više u odnosu na Čelik pa ih u tom slučaju i neriješen rezultat vodi u kvalifikacije za europsku ligu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Bit će to jedna teška i zanimljiva utakmica. Na našu žalost nismo ranije uspjeli obezbijediti izlazak na evropsku scenu, no dobro je što za to imamo priliku u posljednjem kolu. To je veliki derbi, utakmica sezone, se sumnjam da će tribine biti popunjene do posljednjeg mjesta. Čelik je jedna jako dobra i posložena ekipa. Imaju dosta dobrih igrača, ali i naš trener ima sve igrače na raspolaganju tako da mislim da će to biti veliki okršaj. Nadam se da ćemo našom borbenošću i zalaganjem svih igrača ostati neporaženi i tako izboriti izlazak na europsku scenu", istakao je Marko i dodao:

Drago mi je što igram protiv brata, velike su i emocije ali teren je ogledalo svega i mislim da ćemo i ja i on odigrati vrhunski za svoju ekipu, te se nadam da ću na kraju utakmice ja biti taj koji će sa osmijehom na licu krenuti sa stadiona Otoka".

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti